قطعا شما هم با نام وردپرس آشنایی دارید. ولی آیا تابحال فکر کرده اید که چگونه وردپرس به وجود آمده است؟؟ در ادامه با ما همراه باشید.
ما در این مطلب به تاریخچه وردپرس می گردازیم و بررسی می کنیم که چگونه وردپرس به این سطح از محبوبین در بین کاربران رسیده است؟
سال 2003 :
اولین نسخه وردپرسی که در دسترس مردم قرار گرفت، در مه سال 2003 و توسط مت مولن وگ انجام گرفت. اولین نسخه وردپرس، از امکاناتی بسیار کمی برخوردار بود که با همین امکانات، وردپرس بسیار مورد توجه مردم و علاقه مندان قرار گرفت و از آن استقبال شد. این امکانات شامل:
سال 2004 :
نسخه ۱٫۲ وردپرس در مه سال 2004 وارد بازار شد. از جمله امکانات این نسخه عبارتند از:
سال 2005 :
وردپرس با نسخه ۱٫۵ در فوریه سال 2005 عرضه شد. امکانات این نسخه شامل:
در دسامبر همان سال، نسخه ۲٫۰ وردپرس، منتشر شد که از قابلیت های بیشتری برخوردار بود. مانند:
از اولین ارائه ها در این نسخه، معرفی یک فایل functions.php در سیستم تم بود. جالب است بدانید که این نسخه، اولین نسخه منتشر شده در تاریخ وردپرس بود که پلاگین Akismet Anti-Spam در آن از پیش نصب شده بود و با یک افزونه پشتیبان گیری پایگاه داده وردپرس، WP-DB-Backup آمد.
سال 2006 :
نام علامت تجاری برای آرم WordPress، در مارس سال 2006 و توسط مت مولن وگ به ثبت رسید.
سال 2008:
یک شرکت طراحی وب به نام COG در سال 2008 به پروژه وردپرس اضافه گردید و به طراحی یک رابط کاربری جدید در وردپرس کمک کرد. از جمله امکاناتی که توسط این شرکت انجام شد سامل:
سال 2010 :
انتقال مالکیت علامت تجاری و لوگوی وردپرس با هدف رشد و توسعه در ژوئن سال 2010 اتفاق افتاد.
نسخه ۳٫۰ وردپرس نیز در 17 سال 2010 منتشر شد که انتشار این نسخه یک گام بزرگ برای معرفی وردپرس به عنوان یک CMS بود. و پس از این معرفی، روز به روز به امکانات وردپرس افزوده شد. امکانات این نسخه:
سال 2011 :
در این سال، فرمت های پست و نوار مدیریت وارد وردپرس شدند و برخی از پلاگین های وردپرس، توانستند سیستم عامل های قدرتمند تجارت الکترونیک را در این پلتفرم طراحی و اجرا کنند.
سال 2012:
از جمله ویژگی هایی که در این سال معرفی شد و کاربران کمک کرد تا گالری های تصویری در صفحه خود ایجاد کنند عبارتند از:
سال 2013 :
نسخه ۳٫۷ وردپرس، با ویژگی جدیدی به نام به روز رسانی خودکار وارد بازار شد که این ویژگی باعث میشد به طور خودکار نرم افزار سایت را برای نسخه های جزئی به روز کند و یک آموزش در مورد نحوه غیرفعال کردن اتوماتیک آن نیز نوشته شد.
نسخه ۳٫۸ وردپرس نیز در دسامبر همان سال منتشر شد و MP6 (رابط کاربری جدید) معرفی شد. هدف از ایجاد این رابط جدید، یک تجربه کاربری بهتر در هر دستگاه با هر ابعاد صفحه نمایش بود.
سال 2014 :
نسخه ۳٫۹ وردپرس در این سال منتشر گردید که از جمله ویژگی های این نسخه:
سال 2015 :
نسخه های ۴٫۲، ۴٫۳ و ۴٫۴ وردپرس در سال 2015 وارد بازار شد. تمرکز این نسخه های وردپرس بر روی محلی سازی، پشتیبانی ایموجی و تم انتخابی (theme customizer) بود و زیرساخت ها را برای REST API وردپرس قرار می داد.
محبوب ترین پلاگین تجارت الکترونیک وردپرس، که WooCommerce است، در همین سال و توسط مت مولن وگ عرضه شد.
سال 2016 :
نسخه های ۴٫۵، ۴٫۶ و ۴٫۷ وردپرس در این سال منتشر شد. تا پایان سال WordPress.org اعلام کرد از HTTPS پشتیبانی می کند. ویژگی های این نسخه شامل موارد زیر بود:
سال 2017 :
نسخه های ۴٫۸ و ۴٫۹ وردپرس در سال 2017 منتشر گردید که این نسخه ها زمینه های جدید ویرایشگر WordPress block را ارائه می داد و هم چنین، این نسخه ها چندین ویجت پیش فرض جدید را برای اضافه کردن فایل های صوتی، تصویری، متن و HTML در دسترس کاربران قرار دادند.
سال 2018 :
نسخه ۵٫۰ وردپرس در سال 2018 با یک ویرایش جدید به نام WordPres Codenament Gutenberg منتشر گردید.
برای آموزش های بیشتر در رابطه با سئو سایت وردپرسی خود می توانید از سایت سئو6 کمک بگیرید.