عصر اطلاعات age information

عصر اطلاعات age information

آپدیت نود 32/آپدیت ایست اسمارت/نرم افزار/مشکلات رایانه ای گلچین asre-info.ir
عصر اطلاعات age information

عصر اطلاعات age information

آپدیت نود 32/آپدیت ایست اسمارت/نرم افزار/مشکلات رایانه ای گلچین asre-info.ir

موبایل و اعتیاد به گوشی چه تاثیری روی بدن و مغز میگذاره؟

از ۷ میلیارد جمعیت جهان ، نزدیک به ۶ میلیارد موبایل دارند . این اعتیاد به موبایل جای نگرانی داره. چون در مقایسه با بقیه نیاز های انسان (که موبایلها و گوشی جزو نیاز های اصلی انسان و مغز نیست) مثلا فقط ۴٫۵ میلیارد نفر به توالت دسترسی دارند .  

خوب حالا این موبایل چه تغییراتی در بدن و مغز ما به وجود میاره؟ واقعا این اعتیاد به موبایل چه تاثیراتی داره؟

نمایشگر ویدیو
00:00
00:00

 دانلود فایل ویدیویی

اگه الان به گوشیتون نگاه میکنین. زاویه شما جوریه که انگار یه دختر ۸ ساله روی ستون فقرات شما نشسته و این خیلی نگران کننده است . چون به طور متوسط ما روزی ۴٫۷ ساعت با گوشی کار میکنیم و حالا برای محاسبه بهتر باید این عدد رو با میزان عدد کامپیوتر نشستن در روز هم جمع کنیم. که خوب واضحه این عدد بیشتر از ۶ ۷ ساعت در روز میرسه که از خواب اکثر مردم جهان هم بیشتر میشه . اعتیاد به موبایل داره به سمت کاملا عادی شدن پیش میره.

اعتیاد به موبایل و زیاد نگاه کردن به گوشی یاعث افزایش میزان بیماری “مایوپیا” یا “نزدیک بینی” در آمریکا شده است. در دهه ۱۹۷۰ تقریبا یک چهارم آمریکا “مایوپیا” داشت ولی امروزه تقریبا نصف آمریکا بهش مبتلا شدن. در قسمت هایی از آسیا، تقریبا ۸۰ ۹۰ درصد مردم

نزدیک بین شدند.

کنار گذاشتن موبایل ، کار سختیه

واقعیت اینه که کنار گذاشتن گوشی، کار سختیه. مثلا در بازی “کندی کراش” هر وقت امتیاز میاری باعث میشه هرمون ریلکسیشن “دوپمین” ترشح بشه و به مغز برسه. علاوه بر این هرمون،  تازه توی بازی هم با محتوای جذاب بهت جایزه میدن، که خود این هم، باعث ترشح اون هرمونه ریلکسیشن یا دوپمین و تشدید اعتیاد به موبایل میشه.

اعتیاد به موبایل را با این 7 روش ساده از بین ببر

حالا جمع این ۲ تا باهم، “چرخه بی اختیاری” را تشکیل میدن. این چرخه دقیقا مثل چرخه های بی اختیاری مربوط به نیکوتین، سیگار و کوکایین هستش. مغز ما به این هرمون عادت داره و دقیقا اپلیکیشن های گوشی هم با این تصور طراحی میشن، همیشه با محتوای جذاب مخاطب رو درگیر خودشون میکنن.

جالبه بدونین که ۹۳ درصد جوانان ۲۸ تا ۲۴ سال میگن: از موبایل برای رفع بی حوسلگی استفاده میکنیم. به جای اینکه فعالیت های دیگه مثل کتاب خوانی، ورزش و ارتباطات اجتماعی انجام بدن.

و اینا باعث شده که عبارت جدیدی به نام نومو فوبیا (ترس از دور بودن از موبایل) در ما بوجود بیاد.

جالبه بدونین موقع حرف زدن با موبایل وضعیت کارایی مغز و بدن هم تغییر میکنه. موج های “آلفا” مربوط به مواقع خواب یا رویادیدن

خیال پردازی و …. هستند و موج های “گاما” مربوط به فعالیت های ادراکی هستند. حالا جالبه بدونین وقتی با گوشی حرف میزنین

این موج های آلفا خیلی تخریب یا تقویت میشن. یعنی که سیگنال های موبایل میتونه موج ها و عملکرد مغز ما رو حسابی تغییر بده

اعتیاد به موبایل میتونه خواب آدمو بهم بزنه. صفحه موبایل نور آبی ایجاد میکنه که در تحقیقاتی نشون داده شده که میزان خواب عمیق رو کاهش میده و خود این باعث ایجاد چاقی دیابت، سرطان و …. میشه.

تحقیقات نشون داده افرادی که هر شب قبل خواب پای موبایل هستند، دیر تر و سخت تر خوابشون میبره و هرمون “ملوتونن” در بدن کمتر تولید میکنن. هرمونی که باعث تنظیم چرخه عملکرد خواب و بیداری بدن میشه.

دانشمندان در هاروارد پیشنهاد میکنن ۲ الی ۳ ساعت قبل خواب از تکنولوژی استفاده نکنیم.


اعتیاد به موبایل را با این 7 روش ساده از بین ببر

حالا موبایلها همش هم بد نیست!!

استفاده و اعتیاد به موبایل های هوشمند تجربه ما رو در دسترسی به اطلاعات کاملا عوض کردند و در کشور های فقیر، دسترسی به اطلاعات خیلی ساده تر شده.

الان ۷ درصد از آمریکایی ها، فقط از موبایل برای دسترسی به اینترنت استفاده می کنن. بررسی ها در سال ۲۰۱۴ نشون میده بیشتر مالکان موبایل های هوشمند ، از موبایل برای تراکنش های بانکی، مسایل پزشکی ،  مسایل کاری و …. استفاده می کنن.

حالا مشخصه موبایل باعث پیشرفت مثبت در جهان شده

ولی با این حال نمیشه تاثیرات منفی خطرناکش رو هم نادید گرفت

اعتیاد به موبایل چیزی واقعی هست و موبایلها واقعا دارن ما و دنیا رو عوض میکنن

نظرات 0 + ارسال نظر
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد